Biografie

Truus Hartsink Praktijk Natuurgeneeskunde Paranormale DiagnostiekMijn naam is Truus Hartsink.

Wilt U ook weten wie ik ben?

Door ernstige gezondheidsprocessen in mijn privé-leven ben ik me gaan afvragen wat de zin is van ziekte in een mensenleven en vooral in het mijne. Het eerste boek dat ik daarover las was van Shaktie Gawain. Al snel volgde “De zin van ziek-zijn” van Detlefsen/Dahlke. Gefascineerd door hun zienswijze verslond ik van dezelfde auteurs “Esoterische Psychologie”.

Daarna was mijn honger naar kennis en weten niet meer te stillen. Hele boekenkasten heb ik doorgeworsteld over dit onderwerp. Steeds meer ging ik begrijpen over de principes van astrologie, numerologie, polariteiten, resonantie, homeopathie en reïncarnatie. Steeds meer werd ik me bewust dat alles aan kosmische wetten gebonden is. Vooral hoe vanuit vorige levens thema’s doorwerken naar dit leven in de vorm van beperkingen en ziektes, vond ik meer dan boeiend.

Tevens leerde ik dat ziektes ook veroorzaakt kunnen worden door virale aandoeningen, schimmelziektes, parasieten, straling, elektrosmog, onvolwaardige voeding etc.

De volgende ontwikkelingsstap was te leren wat ziekte als signaal voor ons kan betekenen op onze ontwikkelingsweg als ziel. Ik besefte dat ons leven een continue ontwikkelingsgang is en dat de ziel een ervaringstraject doorloopt in de aardse materie.

Mijn eerste schreden op weg naar het voelen van energieën was reiki, toen nog maar net geïntroduceerd in Nederland. Al snel daarna ontmoette ik mijn huidige zielenmaatje en collega André Schaap. Samen zetten we onze eerste passen op een weg van samenwerking en ontdekking, die tot op de dag van vandaag een belangrijke rol speelt in ons leven.

Een bijzondere leermeester voor mij was Gerrit Koning, die mij de beginselen van astrologie, symbolenleer, numerologie, hand- en voetlijnkunde bijbracht.

Op de allereerste plaats werd het een zoektocht naar harmonie in mijzelf en bij de ander, in zowel geestelijk als lichamelijk opzicht. Mijn innerlijk schouwen ontwikkelde zich steeds verder. Na verloop van tijd kon ik ook schouwen in chakra’s, organen, hormonen, vitamine- en mineralenspiegels, etc.

Naast heling op zielenniveau, dient ook het lichaam geholpen te worden door het te ondersteunen met wat het nodig heeft, op een zo natuurlijk mogelijke manier.

Het alleen behandelen van het lichaam is niet afdoende daar het signaal van de ziekte steeds terug zal komen en soms op een nog dringender manier.

Zoekend naar de wetten van yin en yang die op alle niveaus van onze planeet te vinden zijn, vond ik deze ook in het lichaam terug. Vitaminen en mineralen bleken alle zonder uitzondering uitingen te zijn van yin en yang, paarsgewijs voorkomend als antagonisten.

 

Mijn uitgebreide ervaringen over dit onderwerp zijn terug te vinden in de boeken “Vitaminen en mineralen, spiegels van de ziel”, ontstaan in ongeveer twintig jaar tijd, en geschreven door mijn dierbare collega André Schaap en mij.

Uitgebreide informatie hierover staat op deze site in het onderdeel Publicaties.


In mijn dagelijkse praktijk begeleid ik mensen met geestelijke en/of lichamelijke problemen.

Daarnaast werk ik samen met mijn collega aan bewustwording en ontwikkeling van met name het hartbewustzijn, in de vorm van hartchakra-dagen.

Daar worden de verschillende aspecten (50) van het hartbewustzijn belicht en via oefening doorleefd.